Levendula, ahogyan én szeretem...ajándék, bevált receptekkel :-)


Parajdi sós-Levendulás (narancsos) FÜRDŐSÓ RECEPT...ahogy én készítem 😍

Végy 350 ml parajdi sót
- 2 kanál egész levendula virágot
- 2 kanál szárított bio narancs héját (ezek nincsenek a felületükön kezelve...)

Ezeket rázd össze óvatosan egy tiszta és száraz befőttes üvegben...
 Végy ki ebből a keverékből 2 evőkanállal és őröld meg 2 evőkanál levendula virággal...
Majd 
- 10 csepp levendula
- 6 csepp narancs illóolajat keverj el 
- 2 kanál levendula macerátum olajban vagy bármilyen hidegen sajtolt, számodra kedvelt növényi olajban és keverd a sós, levendulás, narancsos keverékhez...mindkét adagot! Rázd össze alaposan!
 
Zárd le az üveget, majd 3 napig többször felrázva érleld az üvegben...
Mennyei illatú, kényeztető fürdősó lesz belőle...kiváló ajándék...ilyet boltban sehol nem találsz 😍
 
 Ha még nincs Levendula macerátumod, de szeretnél...alkotásra fel 😍
 
Levendula mecerátum készítése:
 
 Végy egy tiszta, közepes méretű befőttes üveget
- 2 marék  biztosan nem szennyezett levendula virágot
- 1 liter extra szűz, lehetőleg "demeter" minősítésű olíva olajat
A levendula virágot egy picit törd meg mozsárban... 
 Majd tedd a tiszta üvegbe...addig töltsd az olajat az üvegbe, hogy bőven ellepje a levendula virágját...legjobb, ha perem alatt két ujnyival fejezed be...
 
Így bőven lesz hely a keveredésnek-kavarodásnak 😍
 
Zárd le az üveget és tedd jó napos helyre!!!
Ne feledd mindennap forgatni az üveget!!! 😍
 
Ajánlom, hogy írd fel a készítés időpontját, mert 2-3 hónap múlva nem biztos, hogy emlékszel majd rá 😉
 
Egy hónap múlva szűrd le az olajat...és tegyél bele ismét 2 marék levendula virágot, melyet előtte picit megtörtél mozsárban...és forgasd további 1 hónapig 😉
Újabb egy hónap múlva szűrd le a keveréket és megint kövesd a fenti leírást...
A harmadik szűrés után töltsd egy szép sötétebb üvegbe vagy üvegcsébe, hiszen akár több módon is felhasználhatod majd 😌😍
Ja...hogy egy kicsit macerás?...valóban, hiszen épp ezért hívják "macerátumnak" 😉

Mire használható a Levendula macerátum:
 bőrápolásra
- arcolaj készítésére
-fürdősó készítésére
- fürdőolaj készítésére
- testolaj készítésére
-fájdalmat csillapító olajkeverékek készítéséhez (pl. rovarcsípés esetén...)
- masszázsolaj készítésére
 
- sütik, kekszek sütéséhez (kedvencem a fehércsoki-lime-levendula kombináció)
- zsömlécskék sütéséhez, ha valami édes, saját készítésű lekvárt vagy csodás mézet szeretnénk rájuk csorgatni egy varázslatos vasárnap reggelen...😍
Ha kértek hozzá alapreceptet szívesen írok...aztán szárnyalhat a fantázia 😍 
- Provance-i sültek készítéséhez 
 
  
Levendulás cukor - porcukor:
 Végy egy kisebb szép üveget...
- kb. 20 dkg általad kedvelt cukrot
- kb. 10 g levendula virágot  
Először cukrot tégy az üveg aljára, majd lazán jöhet egy csöppnyi réteg levendula...ismét cukor és levendula...és így tovább, amíg az üveg majdnem teli lesz...

Zárd le az üveget és 3-4 hétig érleld!!!
Folyamatosan forgathatod is...de ha ajándéknak szánod...ezt gondold át 😍
 
Porcukor úgy készül belőle, ha az érlelés után mozsárban vagy örlőben megőrlöd és átszitálod...majd valami szép üvegcsébe elteszed...csodás lila színe lesz...ja és finom 😍

...hogy mire használható?
Bármire 😉
 
Magából a levendulából ezer és ezer dolog készülhet, erről a neten hatalmas anyagot lehet találni...
 
Jómagam inkább azokat osztom meg, melyeket kipróbáltam és használok 😍
 Váljék Mindenki egészségére és örömére 😍
Az illóolajok Primavera termékek!


 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése